Online marketing voor B2B bedrijven

Email Marketing, Marketing Automation, Online Adverteren, Account Based Marketing

Wij maken corporate marketing toegankelijk voor jouw MKB bedrijf.

Wij zorgen ervoor dat je nieuwe leads krijgt met online marketing en online adverteren. En helpen die leads vervolgens te converteren naar klanten door middel van marketing automation, email marketing, sales enablement en CRM.

Hoe zou het zijn als je makkelijk al je relaties kan beheren? Als je nieuwe leads kan verkrijgen met je website? Als je een goed proces hebt om te verkopen? Als je eenvoudig email marketing campagnes kan versturen? En je eenvoudig kan chatten met bezoekers aan je website? Dat kun je allemaal krijgen met onze programma’s voor online marketing, online adverteren, account based marketing en CRM marketing!

De online marketing programma’s van Invalshoek zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke dienstverleners die tegen lage kosten willen beginnen met online marketing.

Door deze programma’s maak je een vliegende start met email marketing, customer relationship management en webformulieren om leads te genereren. Daardoor kan je op een eenvoudige manier beginnen met online marketing voor het genereren van nieuwe leads en het sluiten van deals.

 1. Verkrijg nieuwe leads op je website met content marketing, formulieren en webchat.
 2. Door het gebruik van een CRM en het inzetten van sales enablement wordt het onderhouden van relaties en het sluiten van deals een fluitje van een cent.
 3. Met email marketing en marketing automation wordt het mogelijk om meer leads naar klanten te converteren.

Met de online marketing programma’s van Invalshoek krijg je een constante stroom van nieuwe leads. Daarmee pak je een cruciale voorsprong op je concurrenten.

Online marketing voor B2B bedrijven
Invalshoek heeft ons niet alleen geholpen met het inrichten van de techniek, maar ook met de toepassing ervan in de praktijk. Zo zorgt Andy ervoor dat online marketing bij ons ook echt werkt.

Case study Hivos lezen
Jeroen van Aken
Hivos

Programma 1: Online Marketing Basis

Het Online Marketing Basis programma kost €2400, – per maand met een minimale looptijd van zes maanden. Daarnaast is een HubSpot Marketing Pro licentie vanaf €740, – per maand nodig, afhankelijk van de hoeveelheid contactpersonen kan dit bedrag stijgen. Deze bedragen zijn exclusief BTW. Wil je gebruik maken van dit programma? Vraag het dan nu aan! Heb je vragen over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op.

Voor wie is Online Marketing Basis geschikt?

Dit programma is bijzonder geschikt voor zakelijke dienstverleners die een goed begin willen maken met online marketing en sales.

Wat krijg ik met dit programma?

 • eenvoudig een lijst met leads en klanten opbouwen
 • makkelijk relaties onderhouden met je klanten
 • zelf makkelijk email nieuwsbrieven versturen
 • eenvoudig chatten met bezoekers op je website
 • start met een volledig op je situatie aangepaste CRM
 • eenvoudig al je deals bijhouden
 • belangrijke informatie over klanten gaat niet meer verloren
 • één webformulier met een download zoals een ebook of whitepaper
 • inclusief sjablonen voor email nieuwsbrieven en formulieren aangepast aan je huisstijl
 • alle techniek wordt voor je geregeld
 • een kick-off workshop voor het definiëren van je doelgroep, het ontwikkelen van persona’s en opzetten van je contentstrategie
 • je krijgt begeleiding bij het ontwikkelen van blogs en content
 • een realtime dashboard en wekelijkse rapportage per email
 • maandelijks overleg tijdens de eerste zes maanden na start van het programma

Programma 2: Online Marketing Compleet

Het Online Marketing Compleet programma kost €3600, – per maand met een minimale looptijd van twaalf maanden. Daarnaast is een HubSpot Marketing Pro licentie vanaf €740, – per maand nodig, afhankelijk van de hoeveelheid contactpersonen kan dit bedrag stijgen. Deze bedragen zijn exclusief BTW. Wil je gebruik maken van dit programma? Vraag het dan nu aan! Als je meer wil weten over onze diensten, neem dan contact met ons op.

Voor wie is Online Marketing Compleet geschikt?

Dit programma is bijzonder geschikt voor zakelijke dienstverleners die een goed begin willen maken met online marketing en sales.

Wat krijg ik met dit programma?

Alle voordelen van Online Marketing Basis, plus:

 • marketing automation en lead nurturing campagnes
 • twee landingspagina’s voor het genereren van leads
 • gepersonaliseerde email marketing campagnes
 • gepersonaliseerde content op je website
 • eenvoudige beheren van social media accounts
 • gepersonaliseerde call-to-actions
 • A/B testen en conversie optimalisatie
Andy heeft niet alleen kennis van alles wat met online marketing te maken heeft, maar hij is ook in staat om mee op ‘de ondernemersstoel’ te zitten en sterk inhoudelijk mee te denken.

Case study INSTRKTIV lezen
Ferry Vermeulen
INSTRKTIV

Aanvullende diensten voor online marketing

Online Adverteren

De opstartkosten zijn €1125, -, daarna €750, - per maand + 25% van het advertentiebudget als management fee bij een minimum budget van €2000, - per maand. Kosten voor het ontwerpen en ontwikkelen van advertenties op aanvraag en afhankelijk van de gekozen kanalen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Meer informatie over online adverteren

Content Productie & Content Management

Wij leveren blogs, eBooks, webinars, video’s en podcasts op aanvraag.

Social Media Management

Wij beheren je social media kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest. We produceren en plaatsen content, richten je social media pagina’s in en managen je community.

Meer weten over onze aanvullende marketing services?

Wil je meer weten over onze aanvullende marketingdiensten, of heb je vragen over een van onze online marketing programma’s? Neem dan nu contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Zit ik meteen vast aan een lang contract?

Na de start van het programma begeleiden we je zes maanden, daarna is de overeenkomst per kwartaal opzegbaar. Wil je extra begeleiding na deze eerste periode? Dan kan je dat per kwartaal inkopen.

Kan ik niet beter voorzichtig beginnen met SEO?

Goede vraag! SEO is erg belangrijk en je website optimaliseren voor SEO is een goede vervolgstap. Door te beginnen met een van onze online marketing programma's krijg je een pad op je website om bezoekers te converteren naar klanten en behaal je ook een SEO voordeel doordat voor je doelgroep relevante content op een logische manier aan elkaar gelinkt is. Tijdens de workshop worden ook vragen gesteld zoals 'Welke woorden zou dit persona gebruiken om hiernaar te zoeken op Google?'. Op deze manier zorgen onze programma’s er ook voor dat de content die gemaakt gaat worden rekening houdt met het zoekgedrag van je doelgroep dus ook daardoor heeft jouw website SEO voordeel.

Werken deze programma's ook echt?

Jazeker! Lees bijvoorbeeld deze case study over hoe wij het Duitse bedrijf INSTRKTIV helpen met online marketing. Of deze case study over hoe we het Rolmodellen Bureau helpen met sales en marketing.

Ik vind het anders behoorlijk prijzig!

Klopt! Maar bedenk je wat een fulltime marketeer in dienst nemen je zou kosten per jaar. Bovendien, zou diegene dan alle elementen van het moderne marketingvak even goed beheersen? Door gebruik te maken van onze marketing programma’s krijg je de beschikking over een volledige marketingafdeling voor minder dan de helft van wat een fulltime marketeer in dienst nemen je zou kosten!

Maak een afspraak

Klaar om te beginnen?

Maak dan nu een afspraak!

We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend eerste gesprek waarbij we kijken naar je huidige marketing en salesproces. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat wij voor je kunnen betekenen. Benieuwd?

Artikelen op ons blog over online marketing

Wat is content marketing? En waarom is het belangrijk?

Content marketing wordt van waarde gezien, omdat het gebruikt kan worden om waarde aan te bieden, door middel van content. Er zijn meerdere redenen om veel aandacht te besteden aan content marketing. Het belangrijkste om dan te weten is; hoe kan jij content marketing in jouw voordeel gebruiken?

Artikel lezen

Wat is content marketing? En waarom is het belangrijk?
Wat is zoekmachine marketing?

Wat is zoekmachine marketing?

De termen "SEO" en "Search Engine Optimization" heb je waarschijnlijk inmiddels tig keer gehoord. Toch zijn er meerdere manieren om jouw website meer zichtbaar te maken op de resultatenpagina's van zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan betaald adverteren (SEA) of zoekmachine marketing (SEM). Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel!

Artikel lezen

Elf simpele tips om je website beter vindbaar te maken in Google

Om beter vindbaar te worden op zoekmachines zoals Google en Bing, is het belangrijk om je website goed geoptimaliseerd te hebben voor deze zoekmachines. Dit wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. In dit artikel zul je meer lezen over hoe jij met simpele tips de optimalisatie van jouw website kunt verbeteren!

Artikel lezen

Elf simpele tips om je website beter vindbaar te maken in Google
SEO: zo schrijf je blogs die op de eerste pagina van Google komen

SEO: zo schrijf je blogs die op de eerste pagina van Google komen

De nummer 1 positie bij een Google zoekopdracht trekt 33% van het zoekverkeer. Daarnaast, de resultaten op de eerste pagina vangt zeker 92% van al het verkeer op. Hierdoor willen veel ondernemers dat hun website op de eerste pagina staat (het liefst op nummer 1!). In dit artikel staat meer informatie over hoe jij door middel van SEO op de eerste pagina kunt komen.

Artikel lezen

Video marketing: zes redenen voor B2B marketeers om nu te beginnen

Video content marketing wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet. Dit is ook met goede reden, want Youtube is tegenwoordig de op één na grootste zoekmachine op internet. Video marketing is hierdoor van groot belang. In dit artikel wordt verder besproken waarom je nu zou moeten beginnen met video marketing.

Artikel lezen

Video marketing: zes redenen voor B2B marketeers om nu te beginnen
Online marketing en sales voor IT bedrijven

Online marketing en sales voor IT bedrijven

IT is een veld met veel concurrentie, waardoor het lastig is om bedrijfdoelstellingen te behalen. Dit maakt marketing en sales voor IT bedrijven ook een uitdaging, omdat het meestal ook niet in de DNA van de organisatie zit. In het artikel zul je krachtige manieren leren om je IT bedrijf onder de aandacht van potentiële klanten te brengen.

Artikel lezen

Inbound marketing: de basis voor succes

Met inbound marketing kan je een relatie met klanten opbouwen door middel van het aanbieden van waardevolle content. Zo kan je anonieme bezoekers op jouw website converteren naar leads, en uiteindelijk klanten van je te worden. In dit artikel zul je verder meer lezen over de marketingstrategie inbound marketing

Artikel lezen

Inbound marketing: de basis voor succes
Verbeter je brand messaging in 30 minuten

Verbeter je brand messaging in 30 minuten

Het is van belang om als bedrijf boodschappen te gebruiken om haar producten of diensten te omschrijven. Dit soort statements zouden dan de belangrijkste boodschappen van het bedrijf uitsturen. In dit artikel zul je meer lezen over brand messaging en hoe je dit kunt aanpakken.

Artikel lezen

SEO: hoe maak je content beter vindbaar

Search Engine Optimization (SEO) is belangrijk om hoger op de rangorde te komen in de zoekresultaten van zoekmachines. Als auteur en blogger maak je content om jouw doelgroep te bereiken. Toch gaat dit wel eens mis. In het artikel zul je verder meer lezen over hoe je jouw content beter vindbaar kunt maken.

Artikel lezen

SEO: hoe maak je content beter vindbaar
Zes tools om zakelijke social media accounts te beheren

Zes tools om zakelijke social media accounts te beheren

Social media is tegenwoordig deel geworden van ons dagelijks leven. Bedrijven voelen hier ook de impact van, voornamelijk door de impact social media heeft op bedrijven, marketing en klantenservice. Dit vraagt dan ook om een gedegen aanpak. In het artikel zul je meer lezen over hoe je een zakelijke social media account kunt beheren.

Artikel lezen

UTM tags maken, zo doe je dat!

Google Analytics is momenteel de meest populaire analytische tool voor websites. Helaas weten veel mensen niet hoe Google Analytics precies werkt. Veel mensen hebben hierdoor ook hun UTM paramaters niet goed ingesteld, terwijl dit wel belangrijk is voor jouw marketingplan.

Artikel lezen

UTM tags maken, zo doe je dat!
Zo kies je de juiste afbeeldingen voor je lead magnets

Zo kies je de juiste afbeeldingen voor je lead magnets

De kracht van lead magnets zit al in de naam; ze trekken mensen aan. Helaas hebben niet alle offers dezelfde aantrekkingskracht. Afbeeldingen zorgen voornamelijk voor aantrekkelijke lead magnets. In dit artikel zul je meer lezen over hoe je de juiste afbeelding kunt kiezen voor je lead magnets.

Artikel lezen

Zo begrijp je klanten beter dan je concurrent dat doet

Overal is er concurrentie en bedrijven zijn afhankelijk van klanten. Hierdoor kan een bedrijf alleen groeten en uitbreiden door beter te presteren dan de concurrentie. Het is van belang om klanten te werven, behouden en uiteindelijk het bedrijf te laten groeien. In dit artikel lees je hoe je dit beter kunt doen dan de concurrent.

Artikel lezen

Zo begrijp je klanten beter dan je concurrent dat doet
Wat is een Customer Data Platform?

Wat is een Customer Data Platform?

De meeste moderne bedrijven draaien momenteel op basis van klantdata. Het wordt gebruikt om beslissingen te nemen, campagnes te personaliseren, functies te herhalen en service te leveren. In het artikel zul je verder meer lezen over wat een Customer Data Platform is.

Artikel lezen

Tien leadgeneratie technieken voor B2B bedrijven

Leadgeneratie is een proces om bezoekers naar jouw website te kunnen krijgen en deze om te zetten naar leads. Maar hoe zou je dit kunnen toepassen op een B2B bedrijf? Hierover lees je meer in dit artikel.

Artikel lezen

Tien leadgeneratie technieken voor B2B bedrijven
Zo ontwikkel je een brand marketing strategie

Zo ontwikkel je een brand marketing strategie

Marketing bestaat inmiddels al jaren, maar omdat ‘het merk’ als geheel steeds belangrijker wordt, moet er steeds vaker een brand marketing strategie uitgewerkt worden.

Artikel lezen

Schrijf nu de perfecte call-to-action!

Het is altijd lastig om mensen naar je website en landingspagina's te leiden. Zodra ze daar zijn wil je het liefst dat ze de beoogde stappen zetten, zodat ze uiteindelijk een klant worden. Dit is lastig als je geen goede call-to-actions hebt. Dus wat zou je hier aan kunnen doen?

Artikel lezen

Schrijf nu de perfecte call-to-action!
11 SEO trends om mee te scoren in 2022

11 SEO trends om mee te scoren in 2022

De digitale marketingindustrie verandert continu. Er waren immers twee grote veranderingen in het zoekalgoritmen van Google in 2021. Hoe SEO er bijvoorbeeld zou kunnen uitzien in de toekomst is lastig te voorspellen. Toch kan je scoren op SEO trends door deze toe te passen. In dit artikel lees je hier meer over.

Artikel lezen

SaaS marketing: zeven strategieën om te groeien

Groei is essentieel voor succes en de gezondheid van een bedrijf. Daarom hebben we een aantal strategieën uiteengezet die SaaS bedrijven kunnen inzetten om meer uit hun lead generation te halen.

Jouw bedrijf laten groeien blijft lastig. Toch is het nodig, omdat groei essentieel is voor de gezondheid van jouw bedrijf. In dit artikel zul je lezen wat SaaS bedrijven kunnen doen om te groeien.

Artikel lezen

SaaS marketing: zeven strategieën om te groeien
Waarom is marketing belangrijk voor een bedrijf?

Waarom is marketing belangrijk voor een bedrijf?

Marketing is één van de belangrijkste factoren bij het succes van een bedrijf. Een bedrijf heeft het nodig om zichtbaar te worden voor haar doelgroep. In dit artikel kan je meer lezen over hoe essentieel is voor een bedrijf.

Artikel lezen

Recruitment marketing: nieuw personeel vinden

De juiste mensen voor je bedrijf vinden gaat niet altijd makkelijk. Er zijn veel verschillende aspecten die goed personeel maken. Marketeers doen dit op een vergelijkbare manier dagelijks om klanten aan te trekken. Dit gaat door middel van recruitment marketing.

Artikel lezen

Recruitment marketing: nieuw personeel vinden
Growth hacking: wat het is en hoe je ermee begint

Growth hacking: wat het is en hoe je ermee begint

Veel bedrijven maken gebruik van growth hacking om marktleider te worden binnen hun branche. Het wordt immers gebruikt om hun marketing-, lead generatie- en groeidoelstellingen te behalen. In dit artikel zul je meer lezen over wat growth hacking is en hoe je dit kunt toepassen.

Artikel lezen

Een webinar organiseren, zo doe je dat!

In een wereld waar er steeds meer digitaal gecommuniceerd wordt is het organiseren van webinars een goede manier om potentiële klanten te bereiken. Er vinden steeds vaker Zoom meetings plaats, waardoor dit een ideale manier is om jouw webinar te organiseren.

Artikel lezen

Een webinar organiseren, zo doe je dat!
Wat is demand generation?

Wat is demand generation?

Er zijn veel misvattingen over demand generation. Je zou denken dat door de naam, het te maken heeft met het creëren van vraag voor een product of dienst. Toch is demand generation veel meer dan dat.

Artikel lezen

Prijsstrategie voor de zakelijke markt

Een goede prijsstrategie speelt een belangrijke rol in een bedrijf. Zet de prijs te hoog, en verlies klanten met weinig budget. Zet de prijs te laag, en probeer maar eens zo veel mensen te bereiken om voldoende inkomsten te behalen. In dit artikel zul je je lezen over welke prijsstrategie je zou kunnen gebruiken binnen jouw bedrijf.

Artikel lezen

Prijsstrategie voor de zakelijke markt
Waarom is linkbuilding belangrijk?

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) waarbij er links worden verkregen van andere websites naar een specifieke webpagina of website. Deze backlinks zijn belangrijk voor SEO omdat ze zoekmachines aangeven dat een website betrouwbaar en waardevol is. Hoe meer backlinks een website heeft, hoe hoger deze zal scoren in zoekmachineresultatenpagina's (SERP's).

Artikel lezen

Een marketing campagne opzetten in zeven stappen

Marketing campagnes zijn tegenwoordig overal om ons heen. Je komt ze tegen in je inbox, in je social media-feeds en op je televisiescherm. De grootste campagnes kunnen merkherkenning en verkoop vergroten, (maatschappelijke) gesprekken op gang brengen en mensen ertoe aanzetten relaties met merken aan te gaan.

Artikel lezen

Een marketing campagne opzetten in zeven stappen
Positionering van merk en product: definitie, strategie & voorbeelden

Positionering van merk en product: definitie, strategie & voorbeelden

Om je product succesvol te laten zijn, moet je grondig marktonderzoek uitvoeren, strategisch denken en een aanpak bedenken die jou onderscheidt van je concurrentie. Waardoor je een onderscheidende positie inneemt in de markt in de ogen van je doelgroep. Dit wordt positionering genoemd. In dit artikel lees je hoe je positionering op de juiste manier aanpakt.

Artikel lezen

Marketingstrategie ontwikkelen & uitvoeren

Waarschijnlijk vindt een groot deel van je marketingstrategie tegenwoordig digitaal plaats. Maar wanneer je een bedrijf laat groeien, kan dit steeds veranderende digitale landschap snel overweldigend worden. Hoe kan je, naast een hoop andere verantwoordelijkheden en taken, ook op efficiënte wijze een flexibele digitale marketingstrategie creëren, verfijnen en onderhouden?

Artikel lezen

Marketingstrategie ontwikkelen & uitvoeren
SWOT analyse: wat het is en hoe je er een maakt

SWOT analyse: wat het is en hoe je er een maakt

Naarmate je bedrijf groeit, heb je een stappenplan nodig om de obstakels, uitdagingen, kansen en projecten die op je pad komen te helpen navigeren. Maak nu kennis met de SWOT analyse. Dit raamwerk kan je helpen bij het ontwikkelen van een plan om je prioriteiten te bepalen, kansen te maximaliseren en obstakels te minimaliseren terwijl je je organisatie opschaalt. Laten we hieronder eens kijken wat een SWOT analyse precies is, een paar voorbeelden van SWOT analyses bekijken en leer hoe je er een kunt uitvoeren voor jouw bedrijf.

Artikel lezen

Merkidentiteit: zo ontwikkel je een uniek en opvallend merk

Het ontwikkelen van een merkidentiteit vereist meer dan het creëren van een logo. Hoewel een logo het symbool van een bedrijf kan zijn, is het niet het hele merk. In feite is het creëren van een logo slechts een kleine stap naar het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit. Met miljoenen, zo niet miljarden bedrijven die een naam voor zichzelf proberen te maken, is het hebben van een sterk merk cruciaal geworden voor bedrijven om zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Artikel lezen

Merkidentiteit: zo ontwikkel je een uniek en opvallend merk
Een B2B content strategie ontwikkelen

Een B2B content strategie ontwikkelen

De afgelopen jaren is het belang van content marketing in verschillende sectoren steeds duidelijker geworden. Het wordt niet langer alleen toegepast door B2C bedrijven die een relatie met hun klanten willen opbouwen, maar ook B2B bedrijven zijn zich bewust van de enorme voordelen van content marketing. Deze voordelen gaan verder dan alleen het genereren van leads en hebben geleid tot de ontwikkeling van B2B content marketing strategieën.

Artikel lezen

AI Marketing: de complete gids

Dankzij de komst van Chat GPT is de discussie over kunstmatige intelligentie (AI) en marketing goed op gang gekomen. Het leek erop dat AI marketing als concept tot stilstand was gekomen, maar in 2023 is het populairder dan ooit, waardoor iedereen zich nu afvraagt: "Hoe kunnen marketeers AI gebruiken?" In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden. We bespreken wat AI marketing inhoudt, hoe je het kunt toepassen, geven voorbeelden, benoemen de voor- en nadelen, en delen marketingstrategieën die profiteren van artificial intelligence.

Artikel lezen

AI Marketing: de complete gids
Navigeren door de dark funnel in marketing

Navigeren door de dark funnel in marketing

In het voortdurend veranderende landschap van digitale marketing, waarbij data en inzichten beslissingen sturen, doemt er een nieuw vraagstuk op - de "Dark Funnel" (Donkere Funnel). In tegenstelling tot zijn tegenhanger, de traditionele marketingfunnel, opereert de dark funnel in de schaduwen en tart hij de conventionele volgmechanismen. Deze verborgen wereld van gebruikersgedrag brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee voor marketeers die hun strategieën willen optimaliseren.

Artikel lezen

De ultieme video marketing gids

Als je je product of dienst op de markt gooit, moet je natuurlijk wel video gebruiken. Je concurrenten doen dat namelijk ook. Video marketing is dé manier om je merk in de schijnwerpers te zetten. Met het juiste plan wordt video het magische middel om nieuwe leads binnen te halen, potentiële kopers te betrekken en meer omzet te genereren.

Artikel lezen

De ultieme video marketing gids
Influencer marketing voor B2B: krachtige connecties voor groei

Influencer marketing voor B2B: krachtige connecties voor groei

In de spannende wereld van marketing heeft influencer marketing zich niet alleen beperkt tot de consumentenmarkt. Ook in de B2B omgeving heeft influencer marketing een enorme opmars gemaakt. Dit strategische partnerschap tussen invloedrijke personen en B2B merken heeft bewezen een krachtig instrument te zijn voor het vergroten van zichtbaarheid, het opbouwen van autoriteit en het stimuleren van zakelijke groei. In dit artikel duiken we in de ontwikkelingen van influencer marketing binnen de B2B sfeer en laten we zien hoe het ingezet kan worden om tastbare voordelen te behalen.

Artikel lezen

Revenue operations: de complete gids

Revenue operations, of afgekort RevOps, is een raamwerk dat tot doel heeft het omzetpotentieel van een organisatie te maximaliseren. Revenue operations brengen sales-, marketing- en customer success processen samen om omzetgroei en voorspelbaarheid te maximaliseren. Op hoog niveau gaat het om het optimaliseren van de klantervaring, het stroomlijnen van processen door middel van automatisering, het verbeteren van de nauwkeurigheid van gegevens, het maken van nauwkeurige prognoses en rapporten en het ontwikkelen van prijsstrategieën.

Artikel lezen

Revenue operations: de complete gids
Wat is conversational marketing?

Wat is conversational marketing?

In de wereld van marketing verandert de manier waarop bedrijven hun klanten benaderen voortdurend. Wat ooit begon als simpele reclameboodschappen en massamailings, is uitgegroeid tot een meer persoonlijke aanpak waarbij bedrijven proberen om echt in gesprek te gaan met hun klanten. Deze verschuiving wordt gedreven door wat we "conversational marketing" noemen, een strategie die bedrijven helpt om op een persoonlijk niveau te communiceren met hun doelgroepen.

Artikel lezen

Digital marketing analytics: een inleiding

De opkomst van digitale technologie, sociale media en SaaS-toepassingen heeft de manier waarop bedrijven marketing bedrijven drastisch veranderd en hen toegang gegeven tot een overvloed aan klantgegevens uit diverse bronnen. Maar het is niet voldoende om simpelweg over deze gegevens te beschikken. Bedrijven moeten ze benutten om inzicht te krijgen in de gewoontes van hun klanten en om hun marketingactiviteiten op een andere manier te meten, plannen en uit te voeren. Dit vraagt om een nauwe samenwerking tussen gegevensanalyse en digital marketing. En hier komt digital marketing analytics in beeld als een baanbrekende ontwikkeling.

Artikel lezen

Digital marketing analytics: een inleiding
Zo stel je een Ideal Customer Profile op voor B2B leads

Zo stel je een Ideal Customer Profile op voor B2B leads

Hoe persoonlijker de marketing inspanningen van je bedrijf, hoe effectiever ze zullen zijn. En om dat te bereiken heb je een uitgekiend klantprofiel nodig. Een profiel van de ideale klant, oftewel een ideal customer profile (ICP), is een schets van een bedrijf dat perfect zou passen bij jouw product of dienst. Dit profiel heeft variabelen, zoals de bedrijfstak, het bedrijfsmodel en de bedrijfsgrootte, die samen een leidraad vormen voor de marketing strategie. Maar hoe maak je dat profiel? Zonder de juiste stappen kan het moeilijk zijn om een nauwkeurig en effectief ICP te ontwikkelen.

Artikel lezen

Zo ontwikkel je een go to market strategie in vijf stappen

Wanneer je eindelijk je nieuwe bedrijf start, lijkt het misschien alsof productontwikkeling en testen het meest uitdagende deel van het hele proces zullen zijn. Maar zodra je product klaar is, wordt het pas echt spannend, want nu moet je het op de markt brengen. En daar komt je go to market (GTM) strategie om de hoek kijken. Je hebt een slim en goed doordacht plan nodig om al je harde werk te presenteren aan gebruikers en merken die enthousiaste kopers zullen worden. Dus, waar begin je? In dit artikel laten we je zien hoe je een go to market strategie kunt opstellen om ervoor te zorgen dat je lancering een groot succes wordt.

Artikel lezen

Zo ontwikkel je een go to market strategie in vijf stappen
Wat lead scoring is en hoe je het toepast in vier simpele stappen

Wat lead scoring is en hoe je het toepast in vier simpele stappen

Vast herkenbaar, hè? Zit je daar in een vergadering met de bazen en krabben ze zich achter de oren waarom hun leads niet snel genoeg converteren. Om dit probleem voor ze op te lossen, heb je naast misschien nog meer leads, een betere afstemming op de verkoop en meer conversies nodig. Je hebt wellicht al uren gestoken in het optimaliseren van de website, het perfectioneren van je strategie en het bedenken van impactvolle campagnes. Het probleem ligt niet bij het aantal leads, maar bij de kwaliteit.

Artikel lezen

Naamsbekendheid van je bedrijf vergroten

Negentig procent van de wereldbevolking herkent het logo van Coca-Cola meteen, en dat is eigenlijk best logisch. Het bedrijf is gewoon iconisch. In een flits herken je het witte gekrulde lettertype op de knalrode achtergrond. Dat noemen we pas naamsbekendheid.

Artikel lezen

Naamsbekendheid van je bedrijf vergroten
Wat is marketing attributie?

Wat is marketing attributie?

Moderne marketeers zweren bij multi-channel strategieën om hun marketingcampagnes uit te voeren, zowel online als offline. Maar laten we eerlijk zijn, dit brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee als het gaat om het meten van de totale impact van een campagne op de marketing-ROI. Vooral bij B2B-marketing attributie, waar de verkoopcycli langer zijn en er meerdere contactmomenten zijn, wordt het allemaal nog ingewikkelder. Daarom is het essentieel dat marketeers uitgebreide marketing attributiemodellen opstellen die alle kanalen en touchpoints in overweging nemen, zodat ze hun marketinginvesteringen en de effectiviteit van hun campagnes nauwkeurig kunnen meten en optimaliseren.

Artikel lezen

Marketing voor verzekeraars en intermediairs

In de wereld van verzekeringen is slimme marketing van groot belang voor het aantrekken en behouden van klanten. Verzekeraars en intermediairs staan voor de uitdaging om op te vallen in een competitieve markt, waar consumenten worden overspoeld met keuzes. Van traditionele advertenties tot digitale strategieën, het marketinglandschap blijft veranderen en vraagt om constante aanpassing en innovatie. In dit blog zullen we enkele creatieve strategieën verkennen die verzekeraars en intermediairs kunnen helpen om hun marketinginspanningen te optimaliseren en succesvol te zijn in de veeleisende financiële sector.

Artikel lezen

Marketing voor verzekeraars en intermediairs
Hoe merkactivatie je merk onderscheidend en onvergetelijk maakt

Hoe merkactivatie je merk onderscheidend en onvergetelijk maakt

Merkactivatie is als een vriendschap sluiten met je doelgroep via interactieve evenementen en ervaringen. Het gaat verder dan standaard reclame en heeft als doel om mensen te raken en emotioneel te verbinden met jouw merk. Merkactivatie kan verschillende vormen aannemen, zoals een evenement, campagne of andere interactie waarmee een bedrijf klanten aanzet tot actie. Het belangrijkste doel is om merkbekendheid te vergroten, duurzame relaties op te bouwen met het publiek en klantenloyaliteit te stimuleren. Zo trek je meer klanten aan doordat ze direct in contact kunnen komen met jouw bedrijf.

Artikel lezen

Segmentatie in marketing: soorten en voorbeelden

Het doel van segmentatie is om een grondig begrip te krijgen van je klanten en hun specifieke behoeften, zodat je slimme marketingstrategieën kunt bedenken die écht aansluiten bij wat zij willen en nodig hebben. Segmentatie maakt het mogelijk om op een effectievere manier te communiceren, meer hoogwaardige leads te genereren, het aantal verkopen te verhogen, de gemiddelde bestelwaarde te optimaliseren en de klantwaarde op de lange termijn te verhogen. Door segmentatie toe te passen, kun je jouw marketingbudget slimmer inzetten en het succes van je bedrijf op de lange termijn verzekeren.

Artikel lezen

Segmentatie in marketing: soorten en voorbeelden

Online marketing bureau in Amsterdam

Wij zijn een marketing bureau in Amsterdam gespecialiseerd in online marketing en online adverteren. Wij helpen zakelijke dienstverleners met het genereren van leads, het vinden van nieuwe klanten en het bouwen van hun merk. Daarnaast helpen we B2B bedrijven met account based marketing, sales enablement en conversie optimalisatie. Invalshoek is Gold Partner van HubSpot.

Plan nu een gesprek

Klaar om te beginnen?

Plan nu een gesprek!

We beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend eerste gesprek waarbij we kijken naar je huidige marketing en salesproces. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat wij voor je kunnen betekenen. Benieuwd?