Account Based Marketing

De verbinding tussen marketing en sales

Met account based marketing beschouw je een bedrijf dat je als klant wil hebben als een segment op zich. Dus in plaats van dat je marketingcommunicatie voor een brede doelgroep ontwikkeld, stem je de marketingboodschap af op een specifiek bedrijf en de stakeholders binnen die organisatie die je wil bereiken. Dit doe je in samenwerking met sales.

Waarom kiezen voor account based marketing?

Er zijn drie belangrijke redenen om van account based marketing gebruik te maken:

  • Hyper-gepersonaliseerde benadering: account based marketing richt zich op het begrijpen van de specifieke behoeften, uitdagingen en doelen van individuele accounts. Dit stelt marketeers in staat om zeer gepersonaliseerde en relevante inhoud en boodschappen te creëren die resoneren met de ontvangers. Dit niveau van personalisatie verhoogt de kans op betrokkenheid en conversie, omdat het account voelt dat de communicatie speciaal op hen is afgestemd.
  • Diepgaande accountkennis: bij account based marketing gaat het niet alleen om marketing, maar ook om het opbouwen van sterke relaties met de doelaccounts. Dit vereist diepgaande kennis van het account, inclusief de bedrijfscultuur, de besluitvormingsstructuur en de specifieke uitdagingen waar het account mee te maken heeft. Deze diepgaande kennis stelt marketeers en verkoopteams in staat om relevante gesprekken te voeren en op maat gemaakte oplossingen voor te stellen die aansluiten bij de behoeften van het account.
  • Grotere ROI en efficiëntie: account based marketing heeft de neiging om een hogere Return on Investment te genereren in vergelijking met traditionele marketingbenaderingen. Omdat ABM zich richt op een specifieke lijst van hoogwaardige accounts die het meest waarschijnlijk converteert, wordt het marketingbudget efficiënter besteed. Het vermijdt verspilling van middelen aan brede marketingcampagnes die mogelijk niet resoneren met de doelgroep. Door de focus op accounts met het grootste potentieel, kunnen verkoopteams ook hun inspanningen concentreren op de meest waardevolle leads, wat leidt tot een verbeterde conversie en omzet.
Account Based Marketing Handboek Downloaden
Door gedegen kennis van account based marketing heeft Invalshoek ons in staat gesteld om onze marketing functie effectiever te maken en de juiste content bij de juiste doelgroepen onder aandacht te brengen. Dit heeft geresulteerd in een sterke toename van zowel zichtbaarheid als nieuwe leads.

De samenwerking verliep zeer plezierig en was productief door de combinatie van kennis van digitale marketing methodes en een pragmatische aanpak waardoor we snel grote stappen vooruit konden zetten.

Case study Alveo lezen 
Martijn Groot
Chief Marketing Officer, Alveo

Artikelen op ons blog over account based marketing

Account based marketing in zeven stappen

Er zijn veel B2B bedrijven die bezig zijn met account based marketing en hier succes mee boeken. Dit kan een reden zijn voor jou om te beginnen met account based marketing. In dit artikel lees je meer over wat account based marketing inhoudt.

Artikel lezen

Account based marketing in zeven stappen
Account based marketing: zo werkt het

Account based marketing: zo werkt het

Met account based marketing kun je met acties geselecteerde accounts bewerken om ze tot de klant te verwerven. Dit is voornamelijk een B2B strategie die veel gebruikt wordt om specifieke bedrijven in een doelgroep klant te maken. Hierover lees je meer in dit artikel.

Artikel lezen

Direct mail als onderdeel van je digitale marketingstrategie

Direct mail wordt vaak als achterhaald gezien, maar met de juiste aanpak is het nog steeds een redelijk goede kanaal om leads te genereren. Je kunt meer lezen in dit artikel over direct mail als onderdeel van je marketingmix.

Artikel lezen

Direct mail als onderdeel van je digitale marketingstrategie
Wat is Account Based Marketing? Een praktische gids voor ABM

Wat is Account Based Marketing? Een praktische gids voor ABM

Account based marketing focust zich op specifieke account vooraf, zodat er meer persoonlijke content geleverd kan worden. Zo kan het sales cyclus versnellen, en daarmee de winst verhoogd worden.

Artikel lezen

Hoe RollWorks B2B bedrijven helpt bij account based marketing

Als het gaat om het genereren van leads en het aantrekken van potentiële klanten, kan account based marketing (ABM) een krachtige tool zijn voor B2B bedrijven. RollWorks is een bedrijf dat gespecialiseerd is in ABM en helpt B2B bedrijven bij het bereiken van hun marketingdoelen door middel van gerichte en gepersonaliseerde marketingcampagnes. In deze blog gaan we dieper in op wat RollWorks is, hoe het werkt en wat het kan betekenen voor B2B bedrijven.

Artikel lezen

Hoe RollWorks B2B bedrijven helpt bij account based marketing
Account Based Advertising: grote deals en langdurige relaties targeten

Account Based Advertising: grote deals en langdurige relaties targeten

De moderne digitale wereld heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd om in contact te komen met doelgroepen die voorheen moeilijk te bereiken waren. Account Based Advertising (ABA) is een krachtige benadering van marketing die zich richt op het targeten van accounts met het grootste omzetpotentieel. Onderzoek heeft aangetoond dat de top 20% van de accounts verantwoordelijk is voor bijna 80% van alle klikken en websitebezoekers bij een bepaald mediabudget.

Artikel lezen

Intent data voor account based marketing

In account based marketing is intent data de belangrijkste B2B marketing data voor een succesvolle go-to-market strategie. Met gedetailleerde gegevens over de interesses en het koopgedrag en traject van klanten helpt intent data marketingleiders zoals jij om conversies en campagne prestaties te verbeteren bij de prospects die het belangrijkst zijn voor jouw pijplijn.

Artikel lezen

Intent data voor account based marketing
Navigeren door de dark funnel in marketing

Navigeren door de dark funnel in marketing

In het voortdurend veranderende digitale marketinglandschap, waarbij data en inzichten leidend zijn voor beslissingen, duikt er een nieuw mysterie op - de "Dark Funnel" (Donkere Funnel). In tegenstelling tot zijn tegenhanger, de traditionele marketingfunnel, opereert de dark funnel in de schaduw en tart hij de conventionele volgmechanismen. Deze verborgen wereld van gebruikersgedrag brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee voor marketeers die hun strategieën willen optimaliseren.

Artikel lezen

De ultieme video marketing gids

Als je je product of dienst op de markt brengt, is het essentieel om video te gebruiken. Je concurrenten doen dit namelijk ook. Video marketing is een van de meest effectieve manieren om je merk te promoten. Met een doordacht plan wordt video het ultieme middel om nieuwe leads te genereren, potentiële kopers te betrekken en meer omzet te genereren.

Artikel lezen

De ultieme video marketing gids
Wat is demand generation?

Wat is demand generation?

De algemene misvatting is dat demand generation te maken heeft met het creëren van vraag naar een product. Dat zit immers in de naam, toch? Maar demand generation is eigenlijk veel meer dan dat.

Artikel lezen

Revenue operations: de complete gids

Revenue operations, of afgekort RevOps, is een raamwerk dat tot doel heeft het omzetpotentieel van een organisatie te maximaliseren. Revenue operations brengen sales-, marketing- en customer success processen samen om omzetgroei en voorspelbaarheid te maximaliseren. Op hoog niveau gaat het om het optimaliseren van de klantervaring, het stroomlijnen van processen door middel van automatisering, het verbeteren van de nauwkeurigheid van gegevens, het maken van nauwkeurige prognoses en rapporten en het ontwikkelen van prijsstrategieën.

Artikel lezen

Revenue operations: de complete gids
Requirements bepalen en software selectie voor account based marketing

Requirements bepalen en software selectie voor account based marketing

Deze gepersonaliseerde van ABM aanpak kan buitengewoon effectief zijn voor B2B bedrijven, omdat het de kans op het bereiken van belangrijke prospects vergroot. Het succes van een ABM campagne hangt echter sterk af van het hebben van de juiste softwaretools. In dit blog gaan we dieper in op het proces van het schrijven van requirements voor een ABM campagne en de daaropvolgende software selectie.

Artikel lezen

Data leveranciers voor account based marketing en sales prospecting

In de wereld van B2B sales prospecting en account based marketing is nauwkeurige en actuele data ontzettend waardevol. Het helpt sales- en marketingteams om relevante prospects te vinden, waardevolle inzichten te verkrijgen en gepersonaliseerde benaderingen te creëren. En geloof me, er zijn gelukkig talloze B2B data leveranciers beschikbaar om bedrijven te helpen bij het verzamelen en benutten van deze kostbare informatie.

Artikel lezen

Data leveranciers voor account based marketing en sales prospecting
Het DEAL framework voor account based marketing

Het DEAL framework voor account based marketing

In de wereld van marketing draait alles om relevantie en doelgerichtheid. Account based marketing heeft deze principes naar een hoger niveau getild door zich te richten op individuele accounts en hen gepersonaliseerde ervaringen te bieden. Binnen het ABM-arsenaal is het DEAL-framework een krachtige gids om deze aanpak succesvol te implementeren.

Artikel lezen

Case study: account based marketing voor Alveo

Alveo is een vooraanstaand internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van software en beheerde diensten aan grote financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, beurzen en vermogensbeheerders. Ze waren op zoek naar een manier om de impact van hun marketinginspanningen te verbeteren en zich te richten op hun belangrijkste doelaccounts om hun positie op de markt verder te versterken. Om deze doelen te bereiken, kozen ze voor een account based marketingstrategie.

Case study lezen

Case study: account based marketing voor Alveo
Zo stel je een Ideal Customer Profile op voor B2B leads

Zo stel je een Ideal Customer Profile op voor B2B leads

Hoe persoonlijker de marketing inspanningen van je bedrijf zijn, hoe effectiever ze zullen zijn. En om dat te bereiken heb je een doordacht klantprofiel nodig. Een profiel van de ideale klant, ook wel bekend als een ideal customer profile (ICP), is een beschrijving van een bedrijf dat perfect aansluit bij je product of dienst. Dit profiel bevat variabelen zoals de bedrijfstak, het bedrijfsmodel en de bedrijfsgrootte, die samen een leidraad vormen voor de marketing strategie. Maar hoe stel je dat profiel op? Zonder de juiste stappen kan het lastig zijn om een nauwkeurig en effectief ICP te ontwikkelen.

Artikel lezen

Zo ontwikkel je een go to market strategie in vijf stappen

Bij het opstarten van een nieuw bedrijf is het verleidelijk om te denken dat productontwikkeling en testen de moeilijkste onderdelen van het proces zullen zijn. Maar zodra het product klaar is, begint het pas echt spannend te worden, want dan moet je het op de markt brengen. Dit is waar een go-to-market (GTM) strategie van pas komt. Je hebt een strategisch en goed doordacht plan nodig om al je harde werk te presenteren aan gebruikers en merken die enthousiaste kopers zullen worden. Dus, waar begin je? In dit artikel laten we zien hoe je een go-to-market strategie kunt opstellen om ervoor te zorgen dat je lancering een succes wordt.

Artikel lezen

Zo ontwikkel je een go to market strategie in vijf stappen

Betere bedrijfsinzichten en klantrelaties met Clearbit

Toegang tot nauwkeurige en uitgebreide gegevens over jouw doelmarkt is essentieel in de voortdurend veranderende wereld van bedrijfsvoering en marketing. Clearbit schittert hierin! Als krachtige tool voor bedrijfsinzicht biedt Clearbit een breed scala aan mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien, klantrelaties te versterken en je marketinginspanningen te verbeteren.

Artikel lezen

Betere bedrijfsinzichten en klantrelaties met Clearbit
Webinar: Account Based Marketing met HubSpot

Webinar: Account Based Marketing met HubSpot

Ontdek in dit webinar de kracht van Account Based Marketing met HubSpot. Leer hoe je jouw marketingstrategieën kunt afstemmen op specifieke target accounts voor maximale impact. We behandelen praktische tips en strategieën om je ABM-inspanningen te versterken en waardevolle resultaten te behalen. Mis de replay niet en verbeter je marketingvaardigheden vandaag nog!

Webinar bekijken

Account based marketing bureau in Amsterdam

Wij zijn een marketing bureau in Amsterdam gespecialiseerd in account based marketing. Wij helpen zakelijke dienstverleners met het genereren van leads en het vinden van nieuwe klanten. Daarnaast helpen we B2B bedrijven met marketing automation, sales enablement en online adverteren. Invalshoek is Gold Partner van HubSpot en gecertificeerd partner van RollWorks.

Gesprek inplannen

Klaar om te beginnen?

Wil je meer weten over account based marketing en hoe je het kan inzetten voor jouw bedrijf? Plan dan nu een vrijblijvend gesprek met ons in!

Artikelen in je inbox?

De Invalshoek nieuwsbrief zit vol met tips over marketing, sales en CRM!