Video marketing: zes redenen voor B2B marketeers om nu te beginnen

Het is geen geheim meer dat het gebruik van video in content marketing steeds vaker wordt ingezet. En dat is niet onterecht; het is namelijk een hele goede tactiek! YouTube is tegenwoordig zelfs de op één na grootste zoekmachine op het web en, hoewel video marketing vaak nog onderschat wordt, zou het toch een prominente rol in je content marketing plan moeten spelen.

In dit artikel staan de zes redenen waarom video marketing essentieel is voor jouw content marketing strategie en waarom het ook in jouw marketing plan opgenomen zou moeten worden.

 

Er heeft een verandering in kijkgewoonten plaatsgevonden

Millennials zullen tegen de tijd dat het 2025 is 75% van het personeelsbestand (dus ook van de kopers) uitmaken en ze zullen je marketing overeind kunnen helpen. De toekomst is veelbelovend en vooral interactief; wat wil de volgende generatie B2B kopers?

Forrester onderzocht onder drie generaties of video content geprefereerd werd en de antwoorden waren als volgt:

  • Millennials: 71%
  • Gen Xers: 58%
  • Baby Boomers: 54%

Voor millennials is het gebruik van video, dan wel live of asynchroon, dus de beste manier naast face-to-face interactie. Het biedt ze de kans op een gemakkelijke manier connecties te leggen met publiek.

Het biedt grotere optimalisatie mogelijkheden

Hoeveel van je laatste blogpost hebben je lezers eigenlijk echt in zich opgenomen? Hebben ze stukken ervan herlezen? Of zijn ze later erop terug gekomen? Hebben ze het gedeeld met vrienden? Helaas is het erg lastig deze vragen te beantwoorden als het over tekstuele content gaat.

Bij video daarentegen zit er een feedback loop ingebouwd. Zo kun je de mate waarin doorgeklikt wordt meten, evenals de afleverpunten of aantal views. Je kan dit zelfs per individueel geval bekijken.

Het komt allemaal neer hierop: de feedback loop voor video’s laat je precies zien wat werkt en wat niet. Dat wetende kun je meer gaan focussen op dat wat werkt!

Video zorgt ervoor dat je campagnes beter presteren

Content

Op video gebaseerde content campagnes helpen je een beter verhaal te vertellen. Zorg ervoor dat het leuke, entertainende video’s zijn die de boodschap van de campagne dienen te versterken. Voor wat voor video stijl je ook kiest, het gebruik van video als promotie middel voor een campagne zal zorgen voor een hogere mate van betrokkenheid.

51.9% van marketing professionals wereldwijd vinden video het type content met de beste ROI.

Website

Er zijn heel veel manieren voor het gebruik van video content op je website. Door een video te plaatsen op je website kun je het bounce percentage effectief verlagen en de omzet op cruciale landing pagina’s, zoals homepages, producten, oplossingen, klanten, demo of trial aanbiedingen, campagne pagina’s etc., juist verhogen.

Meer dan 72% van bedrijven die video gebruikt geeft aan dat het hun website omzet cijfers heeft verhoogd.

Email

Dagenlang heb je je verdiept in een email tekst die belangrijke informatie voor je klanten bevat, maar heeft het wel effect? Zal het de gewenste resultaten opleveren? Zullen de ontvangers het überhaupt wel lezen? Gebruik liever video! Aangetoond is dat het gebruik van video in emails zorgt voor een verdrievoudiging van de doorklik cijfers en een toename in de respons. Wil je effectievere emails? Ik dacht het wel!

Goede tools voor video in sales e-mails zijn Wistia Soapbox en Vidyard GoVideo.

Video marketing zorgt voor een hogere conversie

Wat is de nummer één reden voor het gebruik van video in je content marketing? Video converteert meer klanten. Klinkt simpel toch? Recent onderzoek heeft aangetoond dat 71% van de marketeers aangeeft dat video’s beter werken dan andere marketing content. Wat kunnen we nog meer zeggen?

Het zorgt voor een hogere mate van betrokkenheid

We hebben vaak genoeg gehoord dat visuele content de sleutel is tot een grotere betrokkenheid en video is daarop geen uitzondering. Als je dus je social media berichten voor de komende week in gaat plannen, denk dan ook een keer aan video: volgers zullen 10 keer vaker reageren, delen of een reactie plaatsen bij een video dan bij een blogpost of ander tekst bericht.

En dit geldt niet alleen voor marketing, maar ook voor sales. Het is bewezen dat video prospecting voor sales betere resultaten oplevert dan email prospecting of koud bellen.

Video marketing zorgt voor een betere vindbaarheid in Google

Het gebruik van video in je content marketing zal zonder twijfel je SEO verbeteren. Sterker nog, volgens Comscore kan het plaatsten van een video op je website de kans op een plek op de eerste resultaten pagina bij Google wel 53 keer groter maken.

Dat was het dan: 6 redenen waarom je écht niet langer om video marketing heen kan en waarom video’s een prominente plek in je marketing plan verdienen!

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

Wil jij weten hoe wij het Rolmodellen Bureau helpen met sales en marketing? Lees dan nu het interview met oprichter en eigenaresse Fatima Akchar!

Dit artikel is gebaseerd op ‘6 Reasons Video Is A Star Player In Content Marketing‘ van Vidyard.

Laat een reactie achter:

Meld je aan voor blog updates