Account Based Advertising: grote deals en langdurige relaties targeten

De moderne digitale wereld heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd om in contact te komen met doelgroepen die voorheen moeilijk te bereiken waren. Account Based Advertising (ABA) is een krachtige benadering van marketing die zich richt op het targeten van accounts met het grootste omzetpotentieel. Onderzoek heeft aangetoond dat de top 20% van de accounts verantwoordelijk is voor bijna 80% van alle klikken en websitebezoekers bij een bepaald mediabudget.

Dit maakt account based advertising een uiterst belangrijke strategie, vooral voor bedrijven die afhankelijk zijn van grote, langdurige deals waarbij communicatie met en beïnvloeding van een groot aantal individuen cruciaal is.

Inhoudsopgave

In het kort

Dit artikel introduceert het concept van account based advertising (ABA) en bespreekt hoe het kan worden gebruikt om de marketinginspanningen van bedrijven te verbeteren. Het legt uit dat ABA zich richt op het benaderen van specifieke accounts in plaats van een breder publiek, en hoe het personalisatie en targeting mogelijk maakt. Het artikel beschrijft verschillende strategieën en tactieken die kunnen worden toegepast in account based advertising, zoals het identificeren van ideale klantprofielen, het opzetten van gepersonaliseerde campagnes en het meten van de ROI. Het eindigt met de conclusie dat account-based advertising een effectieve benadering kan zijn om waardevolle klanten aan te trekken en relaties op te bouwen met belangrijke accounts.

Het targeten van accounts met hoog omzetpotentieel

Wat account based advertising uniek maakt, is dat het zich richt op het verkopen aan hele accounts in plaats van individuele leads. In tegenstelling tot traditionele marketingmethoden, zoals SEO en display advertenties, die gericht zijn op het bereiken van individuen op basis van geografie, geslacht of leeftijd, richt ABA zich op het targeten van specifieke bedrijven waar de doelgroep werkzaam is.

Strategieën voor het selecteren van de juiste doelaccounts

Om account based advertising succesvol te implementeren, is het belangrijk om een strategie te ontwikkelen voor het selecteren van de juiste doelaccounts. Er zijn verschillende benaderingen mogelijk:

  • Omzetstrategieën: bij deze aanpak worden accounts geselecteerd op basis van het bekende omzetpotentieel. Marketing- en verkoopafdelingen werken samen om de accounts te identificeren die het meest kansrijk zijn voor grote deals.
  • Land en Expand: deze strategie richt zich op accounts die al betrokken zijn bij jouw bedrijf. Het doel is om via display-advertenties de juiste besluitvormers binnen deze accounts te bereiken en zo de relatie verder uit te breiden.
  • Intentiegebaseerde activering: deze benadering houdt in dat bedrijven worden getarget op basis van de specifieke content die ze consumeren (first-party intent) of de media-artikelen die ze lezen (third-party intent). Hierdoor kun je de advertenties afstemmen op de interesses en behoeften van de doelaccounts.

Effectieve toepassing: contextuele targeting

Een effectieve manier om account based advertising toe te passen, is door gebruik te maken van contextuele targeting. In plaats van te vertrouwen op cookies of demografische gegevens, richt contextuele targeting zich op het weergeven van advertenties op basis van de specifieke inhoud die een gebruiker op dat moment bekijkt. Dit zorgt voor een hogere relevantie en betrokkenheid bij de doelaccounts.

Bij het implementeren van account based advertising is het ook belangrijk om de juiste tools en technologieën te gebruiken. Verschillende bedrijven bieden oplossingen voor account based advertising, elk met hun eigen unieke aanpak en functionaliteiten. Een voorbeeld hiervan waar ik eerder over heb geschreven is RollWorks.

Relevante en gepersonaliseerde boodschappen

Een van de belangrijkste voordelen van account based advertising is de mogelijkheid om zeer relevante en gepersonaliseerde boodschappen te leveren aan jouw doelaccounts. Door jouw advertenties af te stemmen op specifieke brancheoplossingen, uitdagingen of pijnpunten op bedrijfsniveau, kun je de interesse en betrokkenheid van jouw doelgroep vergroten.

Daarnaast stelt account based advertising je in staat om nauwkeurig te meten en te analyseren hoe jouw campagnes presteren bij specifieke accounts. Je kunt belangrijke statistieken volgen, zoals impressies, klikken, conversies en ROI, om de effectiviteit van jouw strategie te evalueren en waar nodig aanpassingen aan te brengen.

Overwegingen en uitdagingen bij het implementeren van Account Based Advertising

Het implementeren van account based advertising vereist echter ook enkele overwegingen en uitdagingen. Ten eerste is het belangrijk om een grondige kennis te hebben van jouw doelaccounts en hun specifieke behoeften. Dit vereist nauwe samenwerking tussen marketing- en verkoopteams om de juiste inzichten en informatie te verkrijgen.

Daarnaast kan het targeten van specifieke accounts en het leveren van gepersonaliseerde advertenties een grotere inspanning vergen dan traditionele marketingmethoden. Het vereist een zorgvuldige planning, creatieve ontwikkeling en continue optimalisatie om effectieve en relevante boodschappen te leveren aan de juiste accounts.

Bovendien kan het selecteren van de juiste kanalen en technologieën een uitdaging zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals display advertenties, sociale media, email marketing en gepersonaliseerde landingspagina's. Het is essentieel om de kanalen te kiezen die het meest effectief zijn voor jouw specifieke doelgroep en doelstellingen.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat account based advertising niet de enige strategie moet zijn die je inzet in jouw marketingmix. Het kan een krachtige aanvulling zijn, vooral voor bedrijven die afhankelijk zijn van grote deals en langdurige relaties. Maar het is ook essentieel om andere marketingtactieken te blijven gebruiken, zoals contentmarketing, SEO en inbound marketing, om een holistische en uitgebalanceerde benadering te waarborgen.

De groeikracht van Account Based Advertising

In conclusie biedt account based advertising een effectieve manier om jouw marketinginspanningen te richten op accounts met het grootste omzetpotentieel. Door relevante en gepersonaliseerde boodschappen te leveren aan specifieke bedrijven, kun je de betrokkenheid en conversie verhogen. Het vereist een strategische benadering, nauwe samenwerking tussen teams en het gebruik van de juiste tools en technologieën. Met account based advertising kun je de kracht van personalisatie benutten en de groei van jouw bedrijf stimuleren.

Account Based Marketing Handboek Downloaden

Ontdek hoe Alveo met Account Based Advertising (ABA) grote deals heeft getarget en langdurige relaties heeft opgebouwd. Lees meer over hun succesverhaal.

Laat een reactie achter:

Meld je aan voor blog updates