Case study: HubSpot CMS website voor Huisartsentelefonie

De gezondheidszorgsector is voortdurend in ontwikkeling, waarbij technologische vooruitgang en digitale transformatie een cruciale rol spelen bij het verbeteren van de patiëntenzorg en de efficiëntie van zorgverleners. In dit kader werd de uitdaging aangegaan door Huisartsentelefonie, een vooraanstaande speler in de sector die huisartsen ondersteunt bij het verlenen van telefonische bereikbaarheid, om een nieuwe website te ontwikkelen.

Met een groeiende behoefte aan online aanwezigheid en dienstverlening besloot Huisartsentelefonie tot de ontwikkeling van een nieuwe website. Deze case study onderzoekt het proces van het ontwikkelen van deze website, waarbij we diep ingaan op de uitdagingen, strategieën, en resultaten van dit project. Het doel was om niet alleen de online aanwezigheid te verbeteren, maar ook om de gebruikerservaring te optimaliseren en de conversie te verhogen. Het gebruik van HubSpot CMS bleek een cruciaal element in het succes van dit project. Laten we in detail kijken naar de stappen die zijn genomen en de resultaten die zijn behaald in het traject van de ontwikkeling van de nieuwe website voor Huisartsentelefonie.

Inhoudsopgave

In het kort

De case study beschrijft de succesvolle ontwikkeling van een nieuwe website voor Huisartsentelefonie, een toonaangevende organisatie in de telecommunicatie voor zorgverleners. Het project omvatte het upgraden van een verouderde website naar een moderne en gebruiksvriendelijke site met behulp van HubSpot CMS. De doelstellingen omvatten het verbeteren van de online aanwezigheid, de gebruikerservaring en conversiepercentages. Resultaten omvatten een aantrekkelijke online aanwezigheid, verbeterde gebruikerservaring, responsief ontwerp, een effectieve contentstrategie, betere zichtbaarheid in zoekmachines, en geïntegreerd contentbeheer dankzij HubSpot CMS. Het project toont aan hoe effectieve planning en samenwerking kunnen leiden tot een succesvolle digitale transformatie in de telecommunicatiesector, waarbij de missie van Huisartsentelefonie om hoogwaardige service te bieden in het digitale tijdperk wordt voortgezet.

Over Huisartsentelefonie

Klant: Huisartsentelefonie
Industrie: telecommunicatie
Doel: Ontwikkeling van een nieuwe website met HubSpot CMS om de online aanwezigheid te verbeteren, de gebruikerservaring te optimaliseren en de conversie te verhogen.

Achtergrond

Huisartsentelefonie is een toonaangevende organisatie in de gezondheidszorg die huisartsen ondersteunt bij het bieden van telefonische bereikbaarheid. De organisatie streeft ernaar om hoogwaardige service te bieden aan zorgverleners. Met een groeiende behoefte aan digitale aanwezigheid en online dienstverlening besloot Huisartsentelefonie een nieuwe website te ontwikkelen.

Interesse in HubSpot? Vraag nu een gratis demo aan!

Uitdagingen

 1. Verouderde website: de bestaande website van Huisartsentelefonie was verouderd en voldeed niet meer aan de moderne webstandaarden en gebruikersverwachtingen.
 2. Gebruiksvriendelijkheid en conversie: de website moest gebruiksvriendelijk zijn en ontworpen worden om bezoekers te converteren naar klanten, wat betekende dat de structuur en inhoud moesten worden geoptimaliseerd.
 3. HubSpot CMS implementatie: Huisartsentelefonie wilde HubSpot CMS gebruiken voor het beheer van de website om contentbeheer te vereenvoudigen en om één platform te gebruiken voor zowel marketing, sales als klantenservice.
 4. Responsief ontwerp: de nieuwe website moest responsief zijn en goed functioneren op alle apparaten, waaronder desktops, tablets en mobiele telefoons.
 5. Contentstrategie: de site vereiste een effectieve contentstrategie die relevante informatie verstrekte aan verschillende doelgroepen, waaronder zorgroepen, zorgverleners, bestaande en potentiële klanten.

Aanpak

Fase 1: strategie en planning

 • Doelstellingen vaststellen: we hebben samen met Huisartsentelefonie de specifieke doelstellingen van de nieuwe website vastgesteld, waaronder het verhogen van online conversies, het verbeteren van de gebruikerservaring en het versterken van de merkidentiteit
 • Doelgroepanalyse: een grondige analyse van de doelgroep werd uitgevoerd om inzicht te krijgen in hun behoeften, verwachtingen en pijnpunten.
 • Contentstrategie: een contentstrategie werd ontwikkeld om relevante en waardevolle inhoud te creëren die de doelgroep aanspreekt en informeert.

Fase 2: ontwerp en ontwikkeling

 • Wireframing en prototyping: wireframes en prototypes werden gemaakt om de gebruikerservaring te visualiseren en feedback van belanghebbenden te verzamelen voordat de ontwikkeling begon.
 • HubSpot CMS implementatie: de website werd ontwikkeld op basis van HubSpot CMS, waardoor het gemakkelijk was om inhoud te beheren, formulieren te integreren en geavanceerde marketingautomatisering te gebruiken.
 • Responsief ontwerp: het ontwerp was volledig responsief, zodat de website er goed uitzag en functioneerde op alle apparaten.

Fase 3: contentcreatie en SEO optimalisatie

 • Contentcreatie: hoogwaardige en relevante content werd gemaakt, inclusief blogs, informatieve pagina's en multimedia-inhoud.
 • SEO optimalisatie: de website werd geoptimaliseerd voor zoekmachines om organisch verkeer aan te trekken en de zichtbaarheid in zoekresultaten te vergroten. Hiervoor werden de meest actuele SEO trends gebruikt.

Fase 4: testen en lancering

 • Uitvoerig testen: de website werd uitgebreid getest op functionaliteit, prestaties en compatibiliteit op verschillende browsers en apparaten.
 • Training en coaching: medewerkers van Huisartsentelefonie werden getraind om het HubSpot CMS effectief te gebruiken voor contentbeheer en marketinginspanningen.
 • Lancering: Na goedkeuring van alle betrokken partijen werd de nieuwe website officieel gelanceerd.

Fase 5: onderhoud en optimalisatie

 • Onderhoud en support: doorlopende ondersteuning en onderhoud werden aangeboden om ervoor te zorgen dat de website soepel blijft draaien en eventuele problemen snel worden opgelost.
 • Data-analyse: analyse van websitegegevens werd uitgevoerd om de prestaties te meten, gebruikersgedrag te begrijpen en verdere optimalisatiemogelijkheden te identificeren.

Resultaten

De nieuwe website van Huisartsentelefonie, ontwikkeld op basis van HubSpot CMS, heeft significante verbeteringen opgeleverd:

 • Een moderne en aantrekkelijke online aanwezigheid die het merkimago versterkt.
 • Verbeterde gebruikerservaring en conversieratio's dankzij een intuïtieve navigatie en geoptimaliseerde inhoud.
 • Responsief ontwerp zorgt ervoor dat de website op alle apparaten goed presteert.
 • Een effectieve contentstrategie die relevantie en waarde biedt aan verschillende doelgroepen.
 • Toegenomen organisch verkeer en betere zichtbaarheid in zoekmachines dankzij SEO optimalisatie.
 • HubSpot CMS maakt eenvoudig contentbeheer en geïntegreerde marketinginspanningen mogelijk.

"Invalshoek denkt echt met je bedrijf mee. Wat begon als een plat project is tot een zeer goede samenwerking geworden met vele verbeteringen voor ons marketing, strategie en onze processen. Ik beveel Invalshoek van harte aan!"

Meino Kalwij
Algemeen Directeur, Huisartsentelefonie

 

Conclusie

De ontwikkeling van de nieuwe website voor Huisartsentelefonie met HubSpot CMS heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de online aanwezigheid, gebruikerservaring en conversie. Het project toont aan hoe effectieve strategie, planning en samenwerking kunnen leiden tot een succesvolle digitale transformatie in de telecommunicatiesector. Het resultaat is een moderne en gebruiksvriendelijke website die Huisartsentelefonie helpt om hun missie van hoogwaardige service voort te zetten in het digitale tijdperk.

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

Heb je interesse in meer informatie over HubSpot CMS of wil je een demo? Aarzel dan niet om nu een gesprek met ons in te plannen!