Webinar: Dashboards en Reporting in HubSpot

Een diepgaand begrip van de prestaties van je marketing- en salesactiviteiten is van cruciaal belang. Echter, veel organisaties vertrouwen uitsluitend op de standaardrapportages van hun CRM-systeem, zoals HubSpot. Dit kan leiden tot gemiste inzichten en uitdagingen bij het rechtvaardigen van investeringen. Een dashboard dient niet alleen als een terugblik op wat er is gedaan, maar zou vooral vooruit moeten kijken en helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen. Bekijk nu de opname van dit webinar.

Webinar nu bekijken:

Hoogtepunten in dit webinar:

In het webinar worden drie voorbeelden van HubSpot dashboards uitgebreid besproken, waarbij de focus ligt op het gebruik van data-analyse om de prestaties van marketing- en salesactiviteiten te optimaliseren.

Deze dashboards bieden waardevolle inzichten en helpen bij het identificeren van kansen voor omzetgroei en het verbeteren van de algehele bedrijfsprestaties.

Door middel van visualisaties en rapportages worden de essentiële KPI's en prestatie-indicatoren in kaart gebracht, waardoor bedrijven in staat zijn om strategische beslissingen te nemen en gerichte acties te ondernemen.

Het webinar geeft een diepgaande uitleg over hoe deze dashboards kunnen worden ingezet om de omzet te verhogen en de concurrentiepositie te versterken.

Interesse in HubSpot? Vraag nu een gratis demo aan!

Praktijkvoorbeeld: een fictieve telefoonprovider

Als voorbeeld nemen we een fictief telecommunicatiebedrijf dat zich toelegt op het verkopen van telefoonlijnen en nummers. Het primaire doel van dit bedrijf is om de omzet te verhogen door middel van upselling en cross-selling van diensten zoals interactieve voice response (IVR) en call analytics bij bestaande klanten. Door deze strategieën te implementeren, kunnen zij niet alleen de loyaliteit van hun klanten vergroten, maar ook nieuwe verkoopkansen creëren en zo hun algehele bedrijfsprestaties verbeteren.

1. Upsell & Cross-Sell Dashboard

Een upsell en cross-sell dashboard biedt waardevolle inzichten in de mogelijkheden voor extra omzet bij bestaande klanten. Door te focussen op producten zoals interactieve voice response (IVR) en call analytics, kan een bedrijf gericht werken aan het stimuleren van omzetgroei uit bestaande klanten.

Met een goed ingericht dashboard krijg je een duidelijk beeld van de huidige omzet, de potentiële omzet en de 'revenue gap' die overbrugd kan worden. Hierdoor kunnen strategische beslissingen worden genomen om de verkoopkansen te optimaliseren en de omzet te verhogen.

2. Revenue Impact Dashboard

Het revenue impact dashboard geeft inzicht in de attributie van de omzet en de impact van verschillende acties op de totale opbrengsten. Naast het tonen van de bronnen van de omzet, analyseert dit dashboard ook de snelheid waarmee deals worden gesloten, oftewel de deal velocity.

Door deze gegevens in kaart te brengen, kunnen succesvolle verkoopkanalen worden geïdentificeerd en kan de salesfunnel geoptimaliseerd worden. Dit stelt bedrijven in staat om gerichte strategieën te ontwikkelen en hun omzet te verhogen door te focussen op de meest effectieve verkoopacties.

3. Executive Overview Dashboard

Voor het rapporteren aan de hogere management lagen binnen een organisatie is een executive overview dashboard onmisbaar. Dit dashboard biedt een high-level overzicht van de belangrijkste cijfers, zoals maandelijkse omzet, nieuwe deals en de status van belangrijke accounts. Het stelt leidinggevenden in staat om snel een beeld te krijgen van de stand van zaken en waar actie vereist is.

Het executive overview dashboard fungeert als een krachtig instrument voor het management om snel en efficiënt te kunnen beslissen over de te volgen strategieën en prioriteiten. Door middel van heldere visualisaties en overzichtelijke grafieken worden de essentiële KPI's en prestatie-indicatoren in één oogopslag gepresenteerd, waardoor het management direct inzicht krijgt in de cruciale aspecten van de bedrijfsvoering. Dit stelt hen in staat om proactief te handelen en snel te reageren op veranderende omstandigheden, waardoor de organisatie wendbaarder en doelgerichter kan opereren.

Het executive overview dashboard vormt zo een onmisbare schakel in het strategische besluitvormingsproces en draagt bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen en groeistrategieën.

Belang van de juiste HubSpot licentie

Voor het creëren van aangepaste rapporten in HubSpot is minimaal een HubSpot Pro-licentie vereist. Hoewel een Enterprise-licentie meer geavanceerde mogelijkheden biedt, kan er met een Pro-licentie al veel bereikt worden op het gebied van dashboarding, rapportage en analyse met HubSpot.

Data en workflows

De kracht van een goed dashboard ligt in de onderliggende data en workflows. Door het instellen van business rules en het gebruik van custom properties, kan een dashboard relevante kansen voor upsell en cross-sell inzichtelijk maken. Dit stelt een bedrijf in staat om gericht actie te ondernemen en de omzet te verhogen.

Door de juiste data en workflows te integreren in het dashboard, wordt het mogelijk om proactief te handelen en de omzet te verhogen door gerichte acties te ondernemen. Dit stelt een bedrijf in staat om zijn concurrentiepositie te versterken en duurzame groei te realiseren. Het dashboard fungeert zo als een krachtig instrument voor het behalen van commerciële doelstellingen en het stimuleren van bedrijfssucces.

Conclusie

Door het gebruik van dashboards en reporting in HubSpot krijg je niet alleen inzicht in de prestaties van je bedrijf, maar ook de mogelijkheid om deze prestaties te optimaliseren en te verbeteren. Deze krachtige tools stellen je in staat om kansen te identificeren, de sales- en marketingfunnel te stroomlijnen en investeringen te rechtvaardigen.

Met de inzichten die je verkrijgt uit de dashboards, kun je gerichte acties ondernemen om de omzet te verhogen, de klanttevredenheid te verbeteren en de algehele bedrijfsprestaties te optimaliseren. Door deze data-gedreven aanpak kun je anticiperen op veranderingen in de markt en snel reageren op nieuwe kansen en uitdagingen.

Kortom, dashboards en reporting in HubSpot vormen een essentieel onderdeel van je bedrijfsstrategie en kunnen je helpen om je doelen te bereiken en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het is belangrijk om deze tools optimaal te benutten en te integreren in je dagelijkse werkzaamheden, zodat je altijd een helder en accuraat beeld hebt van de prestaties en mogelijkheden van je bedrijf.

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

Wil je meer ontdekken over hoe HubSpot jouw bedrijf kan transformeren? Vraag nu een demo aan en laat ons team je alle mogelijkheden laten zien om je marketing-, sales- en serviceprocessen te verbeteren!