Remarketing: de zes meest effectieve advertentiestrategieën

Als digitale marketeers hebben we allemaal gehoord van de kracht van remarketing. Het is die slimme strategie die ons in staat stelt om potentiële klanten opnieuw te bereiken, ze terug te leiden naar onze website en hopelijk tot conversie te verleiden. Maar wat maakt remarketing zo effectief en hoe kunnen we het optimaal benutten? Laten we eens een diepgaande duik nemen in de wereld van remarketing en ontdekken waarom het zo'n belangrijk onderdeel is van elke digitale marketingstrategie.

Inhoudsopgave

In het kort

Ontdek de zes meest effectieve remarketingstrategieën om je conversies te verhogen: evenementenadvertising creëert FOMO, functiegerichte advertenties benadrukken productvoordelen, MOFU en BOFU contentpromotie informeert en overtuigt, conversiegerichte advertenties stimuleren actie, en up-sell en cross-sell campagnes vergroten klantwaarde. Deze strategieën bieden een krachtige manier om je doelgroep opnieuw te bereiken en betrokkenheid te stimuleren, waardoor je remarketingcampagnes effectiever en succesvoller worden.

De essentie van remarketing

Remarketing draait allemaal om herhaling. Het is gebaseerd op het eenvoudige maar krachtige principe dat mensen meer geneigd zijn te converteren als ze herhaaldelijk worden blootgesteld aan een boodschap of een merk. Het stelt ons in staat om diegene die al interesse hebben getoond in onze producten of diensten opnieuw te benaderen en hen te herinneren aan wat we te bieden hebben.

Waarom werkt remarketing?

Het succes van remarketing kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste is er de kracht van herhaling. Door herhaaldelijk te worden blootgesteld aan onze boodschap, blijft ons merk top-of-mind bij potentiële klanten, waardoor de kans op conversie toeneemt.

Daarnaast stelt remarketing ons in staat om zeer gerichte advertenties te tonen aan een specifiek publiek dat al interesse heeft getoond in onze producten of diensten. Dit verhoogt niet alleen de relevantie van onze advertenties, maar verbetert ook de kans op conversie.

Het belang van variatie

Hoewel herhaling essentieel is voor het succes van remarketing, is het ook belangrijk om variatie toe te voegen aan onze advertenties. Als we steeds dezelfde advertentie tonen, lopen we het risico dat potentiële klanten afhaken of onze boodschap negeren. Door regelmatig nieuwe advertenties te tonen, houden we ons publiek betrokken en verhogen we de effectiviteit van onze campagnes. Zie het zo, herhaal je boodschap maar niet je advertenties.

De zes meest effectieve strategieën voor remarketing

Hieronder onthullen we de zes meest effectieve remarketingstrategieën die je kunt gebruiken om je doelgroep opnieuw te bereiken en je conversies te stimuleren:

#1: Evenementen & webinars

Evenementen en webinars zijn een fantastische manier om je doelgroep te betrekken. Het toont niet alleen een grote betrokkenheid van belanghebbenden bij het account, evenementen stellen je ook in staat om een sterkere relatie met hen op te bouwen.

Een manier om remarketingadvertenties uit te voeren, is door een beetje FOMO (Fear Of Missing Out) te gebruiken. Dit type advertentie is gericht op mensen die deel willen uitmaken van hun peer group en werkt erg goed omdat ze high-performers aanmoedigen om zich bij andere high-performers aan te sluiten.

#2: Functionaliteiten benadrukken

Als jouw oplossing een breed scala aan functionaliteiten heeft, wil je daar misschien in segmenteren en alleen die promoten die relevant voor de doelgroep. Het personaliseren van je advertentiecampagne op basis van bedrijfstype, grootte of branche kan je advertenties effectiever maken, omdat ze zich richten op de groep die die specifieke functie nodig heeft.

#3: Ebooks, white papers & checklists

Als je een goed ontwikkelde accountgebaseerde marketingstrategie hebt, heb je waarschijnlijk ebooks, white papers, checklists en andere soorten midden-van-de-funnel (MOFU) inhoud. Content is een zeer effectieve manier om je doelgroep betrokken te houden en meer te leren over de waarde die je biedt.

#4: Case studies & testimonials

Terwijl de MOFU-inhoud ernaar streeft om je doelaccounts actief te houden, is je onderaan-de-funnel (BOFU) inhoud gericht op het dichter bij de conversie brengen van het account, wat een verkoop, een consultatie of een proefaccount kan zijn. Enkele voorbeelden van BOFU-inhoud zijn case studies en testimonials die een hogere koopintentie hebben.

#5: Demo's & afspraken inplannen

Hoewel MOFU- en BOFU-inhoud je doelaccounts dichter bij de uiteindelijke conversie brengen, kan de uiteindelijke actie - zoals de daadwerkelijke aanmelding voor een proefperiode of een demo - niet plaatsvinden als je niet opvolgt met de juiste boodschap.

Daar kan een op conversie gerichte remarketingadvertentie je helpen de cirkel te sluiten. Nadat een account je BOFU-inhoud heeft gedownload, kun je ervan uitgaan dat ze klaar zijn voor je aanbod. Je advertentie moet dan gericht zijn op de uiteindelijke actie die ze moeten ondernemen, niets meer.

#6: Upsell & cross-sell

Ervaren marketeers weten dat zelfs nadat je een account hebt gesloten, je nog steeds remarketingadvertenties moet gebruiken omdat je kunt blijven uitbreiden op de waarde die je levert. Met andere woorden, je kunt je accounts upsellen om te upgraden naar verdere productfuncties.

Het tonen van aanvullend materiaal aan de klant over hoe ze het meeste uit je platform kunnen halen, is cruciaal om hen te helpen de voordelen te begrijpen die ze kunnen krijgen door te upgraden. Door marketing te gebruiken om hen op te leiden, leg je een succesvol gesprek op voor de accountmanager zodra ze het gevoel hebben dat de klant geschikt is voor een upgrade.

Door deze zes strategieën toe te passen in je remarketingcampagnes, kun je de effectiviteit van je advertenties maximaliseren en je conversies verhogen.

De sleutel tot succes met remarketing: rotatie en relevantie

Het geheim van een succesvolle remarketingcampagne ligt in de juiste balans tussen herhaling en variatie. Door regelmatig nieuwe advertenties te tonen, houden we ons publiek betrokken en voorkomen we dat ze onze boodschap negeren. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze advertenties relevant zijn voor onze doelgroep en aansluiten bij hun interesses en behoeften.

Conclusie

Remarketing is een krachtige strategie die digitale marketeers in staat stelt om potentiële klanten opnieuw te bereiken en de kans op conversie te vergroten. Door te investeren in variatie en relevantie in onze advertenties, kunnen we ervoor zorgen dat onze remarketingcampagnes effectief zijn en een positieve ROI opleveren. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het optimaliseren van je remarketingstrategie en zie hoe je conversies stijgen!

Download nu het Invalshoek Online Adverteren Handboek!

Wil je weten hoe we Miss Appril geholpen hebben met online adverteren? Lees dan nu de case study!

Dit artikel is gebaseerd op “6 Types of Effective Retargeting Ads That Can Boost Your Campaigns” van RollWorks.