WordPress website personaliseren met HubSpot

De meeste websites zijn maar statisch dingen, elke bezoeker krijgt precies hetzelfde te zien als alle andere bezoekers. En dat terwijl elke bezoeker weer andere behoeften heeft. Dus is het niet veel verstandiger om de content van je website aan te passen aan de behoeften van de bezoeker? Dat heet je website personaliseren. Dat kan op verschillende manieren afhankelijk van het doel van je website.

Veel B2B bedrijven maken gebruik van HubSpot voor marketing automation, wat het een logische stap maakt om ook HubSpot in te zetten voor het personaliseren van je website. Zelfs als je website gebaseerd is op WordPress, is het mogelijk om deze te personaliseren met behulp van HubSpot. Er zijn twee belangrijke manieren om jouw website te personaliseren met HubSpot, en daarnaast biedt HubSpot ook de mogelijkheid om landingspagina's te personaliseren.

Door HubSpot te gebruiken voor het personaliseren van je website, kun je een unieke en relevante ervaring creëren voor elke bezoeker. Dit zorgt ervoor dat de content die zij te zien krijgen aansluit bij hun specifieke behoeften en interesses. Of het nu gaat om het tonen van gepersonaliseerde call-to-actions, het gebruik van Smart CTA's, of het inzetten van pop-up formulieren op basis van segmentatie in het HubSpot CRM, personalisatie speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de gebruikerservaring op je website.

Daarnaast biedt HubSpot's landingspagina tool extra mogelijkheden om de content aan te passen aan de bezoeker, waardoor je nog gerichter kunt inspelen op hun behoeften. Met de combinatie van HubSpot landingspagina's en het personaliseren van je WordPress website, kun je bezoekers een gepersonaliseerde en optimale ervaring bieden. Het juiste bericht op het juiste moment via het juiste kanaal is essentieel voor effectieve marketing, en met marketing automation zoals HubSpot kun je hier optimaal gebruik van maken.

Kortom, het personaliseren van je website met HubSpot biedt tal van mogelijkheden om de gebruikerservaring te verbeteren en de conversie te verhogen. Door de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste bezoeker te tonen, kun je een blijvende indruk achterlaten en waardevolle leads genereren. Maak gebruik van de kracht van personalisatie en optimaliseer de prestaties van je website met HubSpot!

Waarom überhaupt je website personaliseren?

Het is cruciaal om elke bezoeker een unieke en persoonlijke ervaring te bieden die aansluit bij hun individuele behoeften. Vergelijk het met de ober in een gezellig restaurant die zijn vaste gasten bij naam kent en al weet wat hun favoriete gerecht is. Dat gevoel van persoonlijke aandacht en op maat gemaakte service is precies wat je wilt bereiken met website personalisatie. Door de content en aanbiedingen op je website af te stemmen op de specifieke interesses en wensen van elke bezoeker, creëer je een betrokkenheid en betovering die hun ervaring memorabel maakt. Het streven is om elke bezoeker het gevoel te geven dat de website speciaal voor hen is gemaakt, waardoor ze zich gewaardeerd en begrepen voelen. Dat is de kracht van personalisatie in de digitale wereld.

Smart CTA’s gebruiken om je website te personaliseren

Met een call-to-action probeer je de bezoekers aan je website aan te zetten tot actie. Bijvoorbeeld om door te klikken naar een landingspagina om een formulier in te vullen. Maar om dat te laten werken moet de boodschap op de CTA natuurlijk wel aansluiten bij de behoeften van die bezoeker. En daarvoor gebruik je Smart CTA’s. Plaats een Smart CTA bijvoorbeeld onderaan een blog, of in de rechterkolom om een relevante download aan te bieden.

De basis hiervoor ligt in het goed segmenteren van de contacten in het HubSpot CRM. Segmenteren kan op diverse manieren, maar hiervoor zou ik beginnen met lijsten op basis van persona, doelgroep en de fase van de customer buying journey waarin ze zich bevinden. Voor dat laatste, stel je gebruikt het See – Think – Do model dan maak je een lijst voor leads in de See fase, een lijst voor leads in de Think fase en een lijst voor leads in de Do fase.

Bij nieuwe bezoekers die nog onbekend zijn in je CRM kan je een whitepaper of ebook aanbieden dat aansluit bij de content op de pagina. Voor een lead in de Think fase die doorklikt vanuit je email nieuwsbrief biedt je een case study aan voor een vergelijkbare klant in dezelfde branch. Zit de lead in de Do fase? Gebruik dan een CTA die doorlinkt naar een landingspagina waarop een afspraak kan worden gemaakt voor een eerste welkomstgesprek.

Een extra laag personalisatie die je hier kan toepassen is personaliseren op de branche waarin de lead actief is. Bijvoorbeeld door de achtergrond afbeelding van de CTA aan te passen op de doelgroep. Stel je hebt twee doelgroepen waar je je op richt, IT bedrijven en consultancies. Voor een onbekende bezoeker zou je een algemene afbeelding van een kantoor kunnen gebruiken. Weet je dat een lead in het segment IT bedrijven valt? Laat dan een achtergrondafbeelding zien die daarbij past. Idem ditto voor consultancies.

Je website personaliseren met Pop-up Forms

Het overmatig gebruik van pop-up formulieren maakt een website irritant. Tegelijkertijd zijn ze een goede manier om leads te genereren met je website. De kunst zit erin hoe je ze inzet. Dus, hoe je de pop-up formulieren personaliseert.

Ook hier ligt de basis in het goed segmenteren en lijsten maken in het HubSpot CRM. En op basis daarvan de juiste regels instellen wanneer een pop-up vertoond moet worden. En nog belangrijker, wanneer juist niet! Je wil namelijk voorkomen dat je een pop-up vertoond ‘Schrijf je in voor onze nieuwsbrief’ aan iemand die net is doorgeklikt vanuit die nieuwsbrief. Dat is een gemiste kans en zorgt voor irritatie.

Match dus ook hier het pop-up formulier en de boodschap erin aan het segment van de bezoeker en de content van de pagina.

Gepersonaliseerde landingspagina’s met HubSpot

Okay okay, strikt genomen heeft dit stuk niks te maken met WordPress. Maar als je HubSpot Marketing Hub Pro gebruikt dan heb je de beschikking over de landingspagina tool van HubSpot. Ja, je kan HubSpot formulieren embedden in WordPress pagina’s, maar ik zou vrijwel altijd aanraden om een CTA naar een landingspagina te gebruiken in plaats van een ingebed formulier. En daarvoor zou ik dan HubSpot landingspagina’s gebruiken in plaats van WordPress landingspagina’s.

Met HubSpot pagina's heb je de mogelijkheid om niet alleen hele blokken tekst aan te passen aan de bezoeker, maar ook om de velden in een webformulier te personaliseren op basis van de informatie die je al hebt van een lead. Dit betekent dat je geen overbodige informatie hoeft te vragen die je al weet, maar juist gerichte vragen kunt stellen waarop je nog geen antwoord hebt.

Door deze gepersonaliseerde aanpak kun je de interactie met de bezoeker verder versterken en een meer relevante gebruikerservaring bieden. Het gebruik van deze extra mogelijkheden van HubSpot pagina's stelt je in staat om je website nog effectiever te personaliseren en de conversie te verhogen. Maak optimaal gebruik van de personalisatiemogelijkheden die HubSpot biedt en optimaliseer de prestaties van je website voor een nog betere gebruikerservaring.

Gebruik dus deze combinatie van HubSpot landingspagina’s en personalisatie van je WordPress website om je bezoekers de ultieme ervaring te bieden!Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

De juiste boodschap op het juiste moment via het juiste kanaal is de kern van effectieve marketing. Maar hoe pak je dat aan? Dat doe je met marketing automation! Wil je meer weten hierover, lees dan het artikel ‘Wat is marketing automation en wat kan je ermee?’

Artikel lezen