Path stapt over op ephemeral messaging

Ephemeral messaging, is daar eigenlijk een goede Nederlandse term voor? Google Translate biedt geen uitkomst in ieder geval. Ephemeral messaging apps zijn diensten waarbij de berichten slechts kortstondig voor de ontvanger zichtbaar zijn en daarna voor eeuwig verdwijnen. Dit model is door Snapchat populair gemaakt en nu stapt ook Path hierop over.

Path heeft in een blogpost aangekondigd dat vanaf 11 juni chatberichten nog maar 24 uur zichtbaar en zullen daarna verdwijnen. Het gaat hierbij dus niet over de gedeelde berichten op Path maar om de privéchats. Deze stap zou zijn genomen om de privacy van gebruikers nog beter te beschermen. Maar ik vraag me af waarom? Wat voegt dit toe? Wat mij opvalt is dat Path uitgebreid uitlegt hoe berichten alsnog opgeslagen kunnen worden, dus blijkbaar zijn ze er zelf ook niet uit wat ze er mee moeten…

Voor de helderheid: ik ben een groot fan van Path! Ik vind dat het een van de beste en mooiste designs van alle sociale netwerken heeft, hoewel de stabiliteit van de dienst af en toe te wensen overlaat.

Ik heb het vermoeden dat ze bij Path niet helemaal meer weten welke richting ze met de app op willen gaan en daarom functies toevoegen om te kijken wat wel en niet gebruikt wordt. Werkt het dan houden ze het, werkt het niet dat halen ze het weer weg. Iets cynischer, wellicht worden de kosten voor de database servers te hoog en hebben ze nu een manier gevonden om op die kosten te besparen.

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!